nieuws

Directeur Frank Janssen van Keolis treedt af

Het hoofdkantoor van Keolis Nederland
Het hoofdkantoor van Keolis Nederland © RTV Oost
De CEO van vervoersmaatschappij Keolis, Frank Janssen, heeft aangekondigd zijn functie per 15 november neer te leggen. Janssen geeft aan in de afgelopen roerige periode van het bedrijf ook te maken te hebben gehad met privé-omstandigheden en wil de komende tijd gebruiken om 'in mijzelf te investeren'.
Marc Renouprez, regionaal directeur Keolis Benelux, neemt de taken en verantwoordelijkheden tijdelijk waar tot geschikte opvolging van Janssen is gevonden.
"Nu Keolis zich weer op de toekomst kan richten, is het voor mij een goed moment om afscheid te nemen", schrijft Janssen in een toelichting. "Ik kijk met enorm veel plezier terug op de afgelopen anderhalf jaar waarin ik Keolis heb leren kennen als een mooie OV-onderneming met betrokken en leuke mensen die zich met hart en ziel inzetten."

'Uitdagende periode'

Keolis kreeg het de afgelopen maanden zwaar te verduren, nadat journalisten van Follow The Money ontdekten dat Keolis de nieuwe, elektrische bussen uit China eigenlijk bij het Nederlandse VDL hadden moeten kopen. Keolis werd flink bestraft door de provincie die de zogenoemde concessie weer introk, maar de vervoersmaatschappij kreeg wel toestemming om de komende twee jaar met de bussen te blijven rijden.
Renouprez bedankt Janssen voor de wijze waarop hij het bedrijf door die maanden heeft geleid: "Hij heeft Keolis op professionele wijze door een uitdagende periode geleid en daarbij constructief samengewerkt met de Keolis Groep. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Daarnaast blijft de Keolis Groep vertrouwen houden in de toekomst van deze onderneming en ook de steun bieden die nodig is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.