Nieuws

Oud-Heinoër Peter P. vrijgesproken van zeilbootmoord in Colombia

Het slachtoffer: Durdana de Bruijn
Het slachtoffer: Durdana de Bruijn © RTV Oost
Voormalig inwoner van Heino Peter P. is vrijgesproken van de zeilbootmoord in Colombia. De rechtbank denkt dat hij niet degene is die in september 2015 zijn vrouw ombracht op een zeilboot voor de kust van Colombia. Voormalig dierenarts P. zegt dat zijn vrouw vermoord is door piraten en de rechtbank gelooft dat verhaal.
Peter P. en zijn vrouw Durdana gingen in 2012 met hun zeilboot de Lazy Duck op wereldreis. Drie jaar later ging het helemaal mis voor de kust van Colombia. Volgens het verhaal van de voormalig dierenarts enterden meerdere gemaskerde mannen hun boot in een baai bij het eiland Isla Grande.

Piraten

Dat zou gebeurd zijn toen P. op het toilet zat en zijn vrouw aan het koken was. Toen hij de wc-deur open wilde doen, omdat zijn vrouw schreeuwde, vielen twee mannen bij hem binnen. Die bedreigden hem en sloegen hem in zijn gezicht. Toen hij het masker van een van zijn belagers weg wilde trekken, werd de 65-jarige in zijn hand gebeten en drukte een van de belagers zijn keel dicht.
Vervolgens zouden de 'piraten' er met een buit van omgerekend 60 euro en twee camera's vandoor zijn gegaan. Toen P., die volgens zijn verhaal met zijn polsen aan elkaar vastgebonden was, zich wist te bevrijden, trof hij zijn vrouw aan met een blauwe handdoek over haar hoofd. Hij begon meteen te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

'Verwonderpunten'

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie nog acht jaar cel tegen P. Het OM geloofde helemaal niets van het verhaal en sprak bij de zitting van 'een onaannemelijk scenario met veel verwonderpunten': "Elk van zijn argumenten kan hij zelf hebben gecreëerd."
De rechtbank gelooft het verhaal van P. echter wel en spreekt hem vrij. De bloedsporen van P. en zijn vrouw op de boot zouden veroorzaakt kunnen zijn door een onbekende derde op de boot. Ook de andere onderdelen van het verhaal van P. kunnen kloppen, oordeelt de rechtbank, die geen enkele aanwijzing ziet dat P. zelf zijn vrouw zou hebben omgebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.