Nieuws

Herfstvakantie tijdens corona op de Sallandse Heuvelrug: een wankel evenwicht tussen massa-ontspanning en de natuur

Herfstvakantiegangers die gaan en komen, mooi herfstweer en coronamaatregelen. Het zijn vandaag de ingrediënten voor de drukste dag van het jaar op Overijssels trots: de Sallandse Heuvelrug. Boswachter Ine Nijveld kijkt ernaar en zegt dat het niet veel voller moet worden, anders moet ze ingrijpen.
Het is een drukke dag voor boswachter Ine Nijveld. Niet alleen toeristen, maar ook de media weten haar en de Sallandse Heuvelrug te vinden. Eerst NOS, daarna SBS en tussendoor staat ze vanuit het bezoekerscentrum RTV Oost ook telefonisch te woord.

Parkeerplaats staat vol

Terwijl ze vertelt over de drukte zegt ze: "Kijk dan. Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven. Nee, acht motoren en nog een camper en een auto die keren op de parkeerplaats die al vol staat."
Het is een momentopname die veelzeggend is. Door de gedeeltelijke lockdown en daarbij het advies van de Rijksoverheid om een wandeling in de natuur te maken als je eropuit wil, is het druk op de Sallandse Heuvelrug.
Tips van de Rijksoverheid voor de herfstvakantie tijdens corona
Tips van de Rijksoverheid voor de herfstvakantie tijdens corona © Rijksoverheid
Gelukkig is het verderop in het gebied wat rustiger en blijven mensen goed op de paden. We zijn bezig met zonering om het wild te beschermen tegen de drukte.
Vandaag is het druk, maar de coronaregels worden nageleefd. "Maar als het morgen mooi en zonnig weer is, dan wordt het echt véél te druk", zegt de boswachter. Misschien dat ze morgen maatregelen moet treffen om alles in goede banen te leiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.