Eigen dichtbundel voor Zwolse Jehudi dankzij knipsels

Honderden woorden heeft Jehudi van Dijk uit Zwolle inmiddels uitgeknipt. De kunstenaar haalt die woorden uit boeken die hij heeft gevonden bij lokale kringloopwinkels. De knipsels gebruikt hij om gedichten te maken, die hij daarna op Facebook plaatst.

Jehudi heeft flink wat Facebookvrienden verzameld die graag zijn gedichten lezen. Inmiddels heeft hij samen met een uitgeverij uit Kampen besloten om zijn bijzondere gedichten te bundelen in een boek.

“Mensen komen naar me toe en vertellen dat ze het zo leuk vinden om te lezen”, vertelt Jehudi. “Op Facebook zeggen ze dat ze blij zijn dat ik in deze tijden van corona de gedichten plaats. Op sociale media komen bijna alleen maar meningen over corona voorbij en wordt er ontzettend veel geklaagd. Ik plaats vooral gedichten, want daar word ik echt heel vrolijk van.”

Met de uitgever is afgesproken dat er duizend boeken worden gedrukt. “Dat kost zo’n 10.000 euro. Om die kosten te dekken, kunnen mensen het boek nu al bestellen. Daarnaast gaan we een crowdfundingsactie opzetten om geld binnen te halen.”

Deel dit artikel: