Heracles Almelo in eigen huis pijnlijk onderuit tegen hekkensluiter RKC

Heracles Almelo heeft in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. In Erve Asito maakten de bezoekers pas hun tweede treffer van het seizoen, maar die was wel voldoende voor de volle buit: 0-1.

Heracles kende een moeizame eerste helft tegen RKC. Grote kansen waren aan beide kanten schaars, maar Heracles kwam na een half uur voetballen op achterstand. Een schot van Saïd Bakari werd van richting veranderd en verdween buiten het bereik van Michael Brouwer in het zijnet: 0-1.

Vloet mist penalty

Vlak daarna kreeg Heracles de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. De bal ging op de stip na een overtreding op de weer in genade aangenomen Silvester van der Water, maar Rai Vloet stuitte vanaf elf meter op doelman Kostas Lamprou.

Ola John terug in Twente

Na de rust kwam Heracles beter in de wedstrijd. De Almeloërs werden dreigender en er waren mogelijkheden voor Van der Water en Mats Knoester, maar zonder succes. Aan de kant van RKC kwam debutant Ola John in de ploeg. De aanvaller maakte in het verleden furore bij FC Twente en keerde vanavond terug op Twentse bodem.

Burgzorg op de lat

Toch was Heracles het gevaarlijkst, alleen zat het de ploeg van trainer Frank Wormuth niet mee. Delano Burgzorg was het dichtst bij een goal, maar zag zijn poging uiteenspatten op de lat, waardoor het 0-1 bleef in Almelo.

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 0-1
0-1 Bakari (26)

Arbiter: Van der Laan
Geel:
Pröpper; Sow
Bijz: Vloet mist pen. (37)

Heracles Almelo:
Brouwer; Fadiga (Breukers/50), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Bijleveld, Vloet (Szöke/67); Van der Water (Lunding/85), Bakis (De la Torre/86), Burgzorg (Cijntje/87).

RKC Waalwijk: Lamprou; Bakari, Touba, Meulensteen, Wouters; Olsak, Anita, Tahiri (Azhil/87); Ngonge (Haddouti/55), Damascan (John/71), Sow (Van der Venne/71).

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie en hier de statistieken van Heracles Almelo.

Meer over dit onderwerp:
HERACLES ALMELO BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: