FC Twente met speels gemak langs zwak Willem II

Er komt maar geen einde aan de ongeslagen reeks van FC Twente. In het Koning Willem II Stadion in Tilburg hadden de Enschedeƫrs geen kind aan Willem II, dat met speels gemak opzij werd gezet: 0-3.

FC Twente verloor slechts één van de laatste achttien uitwedstrijden bij Willem II in de Eredivisie en schoot ook in duel nummer negentien als een komeet uit de startblokken. Net als tegen Fortuna Sittard en Feyenoord kwam de ploeg van trainer Ron Jans razendsnel op voorsprong.

Koelbloedige Danilo

De bezoekers maakten dankbaar gebruik van een fout in de Tilburgse defensie, waarna Václav Cerný zijn aanvalspartner Danilo op de goal van Robbin Ruiter afstuurde. De koelbloedige Braziliaan faalde niet en noteerde al na twee minuten zijn derde treffer van het seizoen.

Aan de andere kant had collega-spits Vangelis Pavlidis de 1-1 móéten maken, maar de Griekse aanvalsleider van Willem II was niet scherp genoeg voor het Twentse doel en liet een voorzet van Mike Trésor Ndayishimiye onbenut.

Blauwdruk

De start van de tweede helft was een blauwdruk van de eerste. Jayden Oosterwolde stoomde op langs de linkerkant en dat werd gezien door Danilo. De linksback schoot vervolgens droog raak en tilde de stand met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal naar 0-2.

Nadat Bosch dé kans op de 0-3 niet verzilverde, werd FC Twente even later geholpen vanuit Zeist. Een handsbal van Miquel Nelom werd onbestraft gelaten, maar na ingrijpen van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Danilo stuitte vanaf elf meter op Ruiter, in de rebound gooide hij het duel echter wél in het slot.

Doelsaldo

FC Twente had helemaal niets te duchten van Willem II, dat van geluk mocht spreken dat het slechts bij 0-3 bleef. FC Twente verzuimde nog wel te werken aan het doelsaldo. Zo raakte Cerný de lat en in diezelfde aanval trof Danilo de paal.

Willem II - FC Twente 0-3
0-1 Danilo (2)
0-2 Oosterwolde (48)
0-3 Danilo (62)

Arbiter: Higler
Geel:
Holmén, Nelom, Saglam; Lamprou
Bijz: Danilo mist pen. (62)

Willem II: Ruiter; Owusu (Schippers/46), Holmén, Köhn, Nelom; Saddiki (Yeboah/43), Saglam (Van der Heijden/66), Romeny (Gladon/73); Köhlert, Pavlidis, Trésor.

FC Twente: Drommel; Ebuehi, Pleguezuelo, Dumic, Oosterwolde; Brama, Bosch (Dervisoglu/82), Roemeratoe (Selahi/89); Cerny (Zerrouki/89), Danilo (Jeremejeff/82), Menig (Lamprou/66).

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie en hier de statistieken van de spelers van FC Twente.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: