Honderd kerkgangers welkom en onderlinge afstand drie meter bij dienst in Staphorst

De Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst gaat ervoor zorgen dat gelovigen drie meter afstand van elkaar houden tijdens de kerkdiensten. Ook zijn er morgen maximaal tussen de honderd tot honderdvijftig mensen welkom. Dat heeft de kerkelijke gemeente de gelovigen vandaag laten weten.

De kerk in Staphorst raakte twee weken geleden in opspraak. Veel mensen vielen over het maximum van zeshonderd mensen per dienst - de kerk heeft op zondag drie diensten - en het zingen van liederen. Daarom schaalde de kerk vorige week drastisch af en kwamen er enkele tientallen bezoekers.

Dubbele afstand

Deze week zijn er maximaal dus zo'n honderd tot honderdvijftig mensen welkom. Zij worden uitgenodigd op basis van een rooster dat de kerk heeft gemaakt. Verder wordt er nog maar beperkt gezongen tijdens kerkdiensten en zijn mondkapjes niet verplicht, maar de kerkelijke gemeente adviseert dringend ze wel te dragen.

Daarnaast worden de onderlinge afstanden dubbel zo groot, namelijk drie meter. Door de omvang van de dorpskerk - er passen rond de 2500 mensen in - is het volgens de kerkelijke gemeente geen probleem de bezoekers twee keer zover uit elkaar te zetten.

Deze nieuwe afstandsregels gelden ook voor gebouw De Leerkamer en het kerkelijk dienstgebouw, waar ook diensten worden gehouden.

Eigen verantwoordelijkheid

De coronacijfers in de gemeente Staphorst zijn niet gunstig. "We roepen iedereen op zijn en haar verantwoordelijkheid te nemen", zegt de scriba van de kerkenraad, Albert Bouwman. Hij hoopt en verwacht dat de schijnwerpers nu niet meer op Staphorst gericht zijn en dat de rust weerkeert.

Meer over dit onderwerp:
KOP VAN OVERIJSSEL
Deel dit artikel: