Overijsselse fractie Partij voor de Toekomst breekt met landelijke top

De Overijsselse Provinciale Statenfractie van de Partij voor de Toekomst (PvdT) breekt na vijf maanden alweer met de landelijke top van de partij. Statenleden Fred Kerkhof en Chilion Snoek gaan verder als een onafhankelijke partij.

Het besluit volgt op de beslissing van Henk Krol om uit de door hem zelf opgerichte Partij voor de Toekomst te stappen na een ruzie met Henk Otten. De uit 50PLUS gestapte Krol en de van Forum voor Democratie afgesplitste Otten besloten in juni nog te gaan samenwerken in de PvdT.

Voormalig Partij voor de Dieren-Kamerlid Femke Merel van Kooten sloot zich daar in eerste instantie ook bij aan, maar hield het in augustus al voor gezien bij de partij.

Onmogelijke situatie

"In nog geen half jaar tijd is er weer een situatie ontstaan die het werk voor ons als provinciale politici onmogelijk maakt", zegt Fred Kerkhof over zijn besluit. Hij heeft samen met Chilion Snoek, die eerder de Overijsselse fractie van Forum voor Democratie verliet, besloten om afstand te nemen van de landelijke PvdT.

Ze willen als een "specifiek Overijsselse partij" verder gaan. De opgelaaide ruzie en forse meningsverschillen binnen de partijtop zijn voor het duo "onverteerbaar". Snoek en Kerkhof gaan tot aan de volgende Provinciale Statenverkiezingen door onder de naam Fractie Mooi Overijssel.

Deel dit artikel: