Overige sporten

Van der Breggen ziet ploeggenoot Blaak naar zege soleren in Ronde van Vlaanderen

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen © Orange Pictures
In de Ronde van Vlaanderen heeft Chantal Blaak zondagmiddag de overwinning opgeëist. De ploeggenoot van Anna van der Breggen soleerde in Oudenaarde naar de zege en daarachter sprintte de Zwolse Van der Breggen in de achtervolgende groep uiteindelijk niet mee voor de ereplaatsen.
Dertig kilometer voor de streep barstte de koers los toen Annemiek van Vleuten het bal opende op de Kruisberg. Alleen Van der Breggen, die 'De Hoogmis' al eens op haar naam schreef, kon volgen maar tot een tweestrijd kwam het niet. De achtervolgende groep kon terugkomen en daarin had vervolgens niemand een antwoord op de versnelling van Blaak op de Oude Kwaremont. Amy Pieters werd tweede, voor de Belgische Lotte Kopecky.

Van der Poel

Eerder op de dag was er ook al Nederlands succes bij de mannen. Daarin wist Mathieu van der Poel in een sprint-à-deux - met miniem verschil - zijn Belgische rivaal Wout van Aert af te troeven.

Succes

2020 is misschien wel het succesvolste wielerjaar in de carrière van Van der Breggen. Ze kroonde zich tot Nederlands- én wereldkampioen op de weg en pakte daarnaast het goud op het WK- en EK tijdrijden. Ook wist de Zwolse de Giro Rosa voor de derde keer op haar naam te schrijven en was ze voor de zesde keer de beste in de Waalse Pijl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.