PEC Zwolle in eigen huis een maatje te klein voor PSV

PEC Zwolle heeft in de eredivisie een nederlaag geleden tegen PSV. In het eigen MAC3Park stadion was de formatie van John Stegeman een maatje te klein voor de Eindhovenaren en daardoor werd het uiteindelijk 0-3. Het is voor PEC Zwolle de twaalfde competitienederlaag op rij tegen PSV.

De debuterende Bajselmani mocht voor het eerst aan de aftrap verschijnen bij PEC Zwolle en verving de afwezige Paal als linksback. De thuisploeg startte belabberd aan de wedstrijd en kwam al na ruim acht minuten op achterstand. Een knullige terugspeelbal van Leemans werd genadeloos afgestraft door PSV-nieuwkomer Mario Götze, die Zetterer omspeelde en eenvoudig binnen kon tikken, 0-1.

PSV op rozen

Even later kwamen de Eindhovenaren ook op 0-2 en wederom ging daar een fout aan Zwolse zijde aan vooraf. Door balverlies kon linksback Max opstomen en met een voorzet Gakpo in staat stellen om de marge te verdubbelen.

Reza verzuimt achterstand de verkleinen

Halverwege de eerste helft kreeg Drost een niet te missen kans om de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar in kansrijke positie kopte hij op doelman Mvogo. Even later moést Reza voor de 1-2 zorgen toen hij zelf in het zestienmetergebied naar de grond werd gehaald. De Iraanse spits nam zelf de toegekende strafschop, maar zijn slappe inzet werd gestopt door Mvogo.

Malen beslist wedstrijd

Aan de overkant was het vervolgens wel raak voor PSV. Na een snelle omschakeling wist Malen met een verdekt schot Zetterer kansloos te laten: 0-3.

Na rust schriftelijk afdoen

Daarmee was het pleit definitief beslecht voor de ploeg van John Stegeman, want na rust konden de Zwollenaren het tij niet meer keren. PSV voetbalde de wedstrijd rustig uit en daardoor lijdt PEC Zwolle de tweede thuisnederlaag van het seizoen.

PEC Zwolle - PSV 0-3

0-1 Götze (9)

0-2 Gakpo (18)

0-3 Malen (39)

Arbiter: Makkelie

Geel: Huiberts, Sangare, Van Polen, Rosario

PEC Zwolle: Zetterer; Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Bajselmani (Tedic/46); Drost, Nakayama, Huiberts (Reijnders/73); Leemans (Van Duinen/63), Reza (Saymak/46), Pherai

PSV: Mvogo; Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Max; Mauro (Madueke/67), Rosario (Hendrix/90), Sangare (Fein/87), Gakpo; Malen (Piroe/(90), Götze (Ihattaren/67).

Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie.

[sonyhive:]
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: