Nieuws

Wat vind jij: Ik snap dat horecabazen naar de rechter stappen

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost/iStock
Dertig horecazaken stappen naar de rechter. Ze zijn het niet eens met het besluit van de regering om de zaken minstens vier weken dicht te gooien. Heb jij begrip voor hun rechtsgang?
In de laatste persconferentie maakte Mark Rutte bekend dat alle horecazaken hun deuren moeten sluiten. Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen en om dat in te dammen is het noodzakelijk om de bewegingen van mensen te beperken. Daarop volgde dit besluit.
Kort na de persconferentie werd bekend dat het Outbreak Management Team (OMT) vond dat onderzocht moest worden of restaurants open konden blijven. Daar heeft het kabinet geen gehoor aan gegeven.

Geen gevaar

En daar snappen de horecaondernemers die nu naar de rechter stappen niks van. Ze stellen dat ze zich aan de regels houden en dat er dus geen gevaar is voor de gasten. Ze kunnen dus prima openblijven.

Wat vind jij? Hebben de horecaondernemers gelijk of moeten ze zich gewoon neerleggen bij het besluit, zoals de rest van Nederland? Stem op de poll en reageer: hieronder of op Facebook.

Lukt het stemmen niet? Klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.