Sport

Competitie voor Landstede Hammers vooralsnog niet ingekort

Landstede Hammers
Landstede Hammers © Orange Pictures
Het seizoen van Landstede Hammers wordt vooralsnog niet ingekort, nu de competitie tijdelijk is onderbroken vanwege de coronamaatregelen. De Dutch Basketball League (DBL) wil zo lang mogelijk vasthouden aan de huidige competitie-opzet. Dat hebben de belanghebbenden in gezamenlijk overleg besloten.
Dat betekent dat het uitgangspunt een volwaardige competitie van één volledige speelronde is en daarna een poulefase met opsplitsing in elite A en B. De uiterste deadline om voor een ander of aangepast speelschema te kiezen is half januari. De clubs zijn bereid om in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar twee wedstrijden per week te spelen, zodat in april alsnog de play-offs kunnen beginnen.

In twee weken wedstrijdfit

Clubs verwachten ongeveer twee weken nodig te hebben om hun team weer wedstrijdfit te krijgen na de huidige lockdown van vier weken. Daarbij hangt veel af van de mogelijkheid om in de tussentijd volwaardig te kunnen trainen. De DBL probeert met andere professionele topsporten en NOC*NSF bij de overheid te lobbyen voor hervatting van de normale trainingen tijdens de lockdown van de competitie.
Ook wordt de mogelijkheid besproken om bij de herstart alle spelers en staf wekelijks te gaan testen op het coronavirus, mits dit aantoonbaar gaat bijdragen aan het voorkomen van besmettingen.

Livestreams

Vermoedelijk wordt bij een herstart niet direct publiek toegelaten, of is slechts een deel van de gebruikelijke capaciteit toegankelijk. Om fans en sponsors zo goed mogelijk te blijven bereiken en betrekken, zet de DBL daarom samen met de clubs in op het verder professionaliseren van de livestreams.
Ramses Braakman, voorzitter DBL: "De clubs zijn enorm gemotiveerd om sponsors en fans een zo volledig mogelijk product te kunnen bieden. Juist in deze tijden van grote onzekerheid willen we zo lang mogelijk duidelijkheid en houvast geven. Het is mooi dat we tot in ieder geval medio januari de tijd hebben om aanpassingen in het speelschema te voorkomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.