Mannen uit Zwolle en Kampen aangehouden om smokkel van honderden kilo's cocaïne

Twee mannen uit Kampen en Zwolle zijn gisteren aangehouden, omdat in de motorboot waarin ze zaten, een grote hoeveelheid cocaïne werd aangetroffen. Het duo werd samen met een man uit Urk aangehouden in Breskens. De politie vond in een verborgen ruimte in de motorboot ongeveer driehonderd kilo cocaïne.

Niet veel later spoelde op het strand bij Zoutelande een tas aan met ongeveer vijftig kilogram cocaïne. Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben.

De gevonden cocaïne  (Foto: Politie)
De gevonden cocaïne (Foto: Politie)

Vrachtschip

De drugs aan boord van de motorboot is vermoedelijk door de verdachten uit de Westerschelde gevist. De drugs is waarschijnlijk door een vrachtschip overboord gezet zodat de verdachten de lading konden opvissen.

Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen die drugs in een onderzoek, onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, op het spoor. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen.

De motorboot waarin de cocaïne werd gevonden (Foto: Politie)
De motorboot waarin de cocaïne werd gevonden (Foto: Politie)

Woningen doorzocht

De woningen van de aangehouden mannen zijn doorzocht. Ook heeft de politie op een camping in Emst gezocht. Bij deze doorzoekingen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De mannen uit Kampen (55 jaar), Zwolle (31 jaar) en Urk (32 jaar) worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in beperking, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Meer over dit onderwerp:
POLITIE ZWOLLE REFLEX KAMPEN 112 NIEUWS
Deel dit artikel: