Documentaire FC Twente-legende 'Jan Sørensen, Deense Tukker' zondag op TV Oost

Hij was de publiekslieveling van Het Diekman en als voetbalprof ging hij door het leven als een regelrecht zondagskind. Na zijn loopbaan is de realiteit een stuk weerbarstiger voor Jan Sørensen. De 65-jarige Deen viel privé en fysiek een aantal keren hard, maar toch staat hij steevast weer op. Zondag is zijn levensverhaal te zien op TV Oost.

De documentaire 'Jan Sørensen, Deense Tukker' van FOX Sports vertelt het relaas van een van de meest getalenteerde spelers ooit in de historie van FC Twente. De aanvalsleider en creatieve linkspoot was de stuwende motor in het elftal, dat zich in de tachtiger jaren vanuit de eerste divisie weer omhoog knokte op het hoogste niveau.

Publiekslieveling

Sørensen kwam uiteindelijk nog geen drie seizoenen uit voor FC Twente, maar groeide in die korte tijd uit tot onbetwiste publiekslieveling van de toenmalige selectie. Tot op de dag van vandaag geldt hij als een cultheld.

Jan Sørensen vandaag de dag  (Foto: FC Twente Media)
Jan Sørensen vandaag de dag (Foto: FC Twente Media)

Opa

Na tal van omzwervingen streek Sørensen in Engeland neer, waar hij bleef hangen en een pub bestierde. Vanwege fysiek ongemak deed hij zijn kroeg van de hand en geniet hij vooral als opa van het leven.

De uitzending is te zien vanaf even voor 20.30 uur en wordt elk uur herhaald.

Meer over dit onderwerp:
FC TWENTE BETAALD VOETBAL PERSBERICHTEN
Deel dit artikel: