Nieuws

Ondanks hoogste aantal besmettingen voelen inwoners van Tubbergen zich niet onveilig

De gemeente Tubbergen laat samen met de gemeente Wierden relatief het grootste aantal coronabesmettingen zien van Overijssel. Vertaald naar 100.000 inwoners telt zowel Wierden als Tubbergen 94 besmette personen met covid-19. Reden voor de inwoners om zich grote zorgen te maken, zou je zeggen. Maar een rondje op straat in Tubbergen leert dat de inwoners er vooralsnog nuchter mee omgaan.
Het publiek op straat in Tubbergen laat een wisselend beeld zien. Sommigen lopen continu met een mondkapjes op, anderen alleen in de winkel. Sommigen dragen zelfs een spatscherm. Of de schrik er goed in zit? "Nee, dit zagen we wel aankomen, en nee, ik voel me niet onveiliger", zegt een mevrouw. "Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, dan moet het toch goed komen?", vervolgt ze.

Vrijwillige lockdown?

Als het aan de mensen op straat ligt hoeven er geen extra maatregelen te komen, boven op de maatregelen die nu al gelden. "Als iedereen in de spiegel kijkt en zich ook in huiselijke kring aan de regels houdt, dan moeten de cijfers wel dalen", zegt een Tubbergse.
Een vrijwillige lockdown zoals in Bathmen zien de Tubbergenaren evenmin zitten. "Ik heb gehoord dat als we zo doorgaan we op een lockdown afstevenen, maar vrijwillig? Dat zou geen zin hebben", zegt een winkelende meneer.
Het komt voor mij nu wel heel dichtbij
Moeder
Maar ook op straat komen we mensen tegen bij wie corona heel dichtbij komt. "Mijn zoon heeft corona en wordt begeleid bij Aveleijn. Ik kom er net vandaan maar mag niet dichtbij hem komen", zegt de moeder geëmotioneerd. Maar ook zij vindt dat strengere maatregelen weinig zin hebben.
"Het komt voor mij nu wel heel dichtbij. Als iedereen zich houdt aan de afstand en de mondkapjes, dan hoop ik dat het iets sneller voorbij gaat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.