'Iedereen deed het met iedereen': waren seksuele toespelingen op wintersportuitje ROC in Almelo verkrachting of niet?

Een oud-student (29) van het ROC in Almelo wordt ervan verdacht vorig jaar een slapende 17-jarige medestudente te hebben verkracht. Dat zou gebeurd zijn in een skioord in Oostenrijk, waar de studenten op wintersport waren. Tegen hem is een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, geëist.

De man zou bij het meisje en haar kamergenote in bed zijn gekropen. Daar had hij niet alleen vrijwillige seks met de kamergenote, maar zou hij zich ook tot vier keer toe ongepast seksueel hebben opgedrongen aan het slapende meisje.

'Waarom niet?'

Die zou hem uiteindelijk aan zijn haren hebben weggetrokken waarna ze haar bed verplaatste. Toen docenten opvingen wat er gebeurd zou zijn, werd de Oostenrijkse politie ingeschakeld. Die adviseerden om in Nederland aangifte te doen. Dat gebeurde ook.

De verdachte ontkent dat hij het minderjarige meisje tegen haar zin aanraakte. Volgens hem zocht ze toenadering toen hij seks had met het andere meisje. "Dus ik dacht: what the fuck, waarom niet?" De man bevestigt wel dat hij aan zijn haren werd weggetrokken.

Orgie

Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs tegen de verdachte. De kamergenote hoorde het meisje meermaals zeggen dat de man op moest houden, maar dacht te dromen. Ze bevestigt dat het meisje haar bed verplaatste waarna de man schielijk uit de kamer verdween.

De advocate van de Almeloër omschreef het uitstapje als een grote van drank doordrenkte orgie. "Iedereen deed het met iedereen", aldus de advocate. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
REGIO ALMELO
Deel dit artikel: