Enschedese burgemeester Van Veldhuizen heeft corona: "Onderschat het virus niet"

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede is positief getest op het coronavirus. De burgervader werd vorige week verkouden en kreeg koorts. De afgelopen dagen verslechterde zijn gezondheid: Van Veldhuizen kreeg een longontsteking en de koorts verhoogde. "Onderschat het virus niet", is zijn oproep.

Burgemeester Van Veldhuizen zit sinds afgelopen maandag in thuisquarantaine. Toen werd meteen een eerste test afgenomen, die een dag later een negatieve uitslag opleverde. Omdat de ziekteverschijnselen in de loop van de week verergerden, volgde een tweede test die alsnog een besmetting met covid-19 bevestigde.

'Nog nooit zo ziek gevoeld'

"Nadat ik voor de eerste keer getest was, kreeg ik longontsteking en hele hoge koorts. Ik had niet verwacht dat een fitte vijftiger er zo snel en zo hard door geraakt kon worden. Kan me niet herinneren dat ik me ooit zo ziek gevoeld heb", aldus Van Veldhuizen.

"Ik spreek nu uit eigen ervaring; onderschat het virus niet. Zorg dat je er snel bij bent, wacht niet af, maar laat je testen. Luister naar je lichaam en installeer de CoronaMelder-app als je dat nog niet gedaan hebt", luidt zijn advies.

Thuisquarantaine

Van Veldhuizen blijft thuis totdat hij geen ziektesymptomen meer heeft en volledig is hersteld, verklaart hij.

Behalve burgemeester van Enschede is Van Veldhuizen ook voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. Voor beide functies zijn plaatsvervangers ingezet die het werk tijdelijk overnemen.

Meer over dit onderwerp:
VEILIGHEIDSREGIO TWENTE REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: