VIDEO | Oost op het Asfalt: aso omzeilt op grove manier het rode licht

Nu komen we in de rubriek Oost op het Asfalt wel vaker weggebruikers tegen die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels, maar deze asociale automobilist maakt het wel heel erg bont. Op grove wijze weet hij te voorkomen dat hij moet wachten voor het rode licht, maar veroorzaakt daarmee wel een levensgevaarlijke situatie. Het tafereel werd feilloos geregistreerd door een dashcam.

Het incident deed zich onlangs voor op de kruising van de Sluitersveldsingel met de Ootmarsumsestraat in Almelo. Terwijl een voorganger een kruising nadert en keurig stopt als het licht op oranje springt, heeft de Volvo-rijder blijkbaar weinig zin om te wachten.

Hij wijkt uit naar het baanvak voor rechts afslaand verkeer. En terwijl het licht van oranje intussen op rood springt, knalt de ongeduldige automobilist doelbewust door rood om zijn weg te vervolgen. Dat het druk is op het kruispunt deert hem blijkbaar niet.

Bedrijfsauto

Saillant detail: de personenwagen is niet alleen gespoten in in het oog springende bedrijfskleuren, maar ook staat de naam van deze firma pontificaal op het voertuig. Normaal gesproken zijn werkgevers bepaald niet zo happig op in het verkeer stuntende personeelsleden. De automobilist kan dan ook alleen maar hopen dat hij niet is geflitst tijdens zijn actie. Al neemt dat niet weg dat zijn capriolen feilloos met een dashcam zijn vastgelegd.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt regelmatig aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.

Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Deel dit artikel: