Nieuws

Stel uit Deventer jaar de cel in voor gewapende overval na Marktplaatsdeal

Overvallers Deventer veroordeeld tot jaar celstraf
Overvallers Deventer veroordeeld tot jaar celstraf © News United / Jan Willem Kleinhorstman
Een stel uit Deventer is veroordeeld tot een jaar celstraf, voor een gewapende overval in juli. Nadat via Marktplaats een deal was gesloten over de koop van een laptop, werd de verkoper bij zijn woning met een vuurwapen bedreigd en gingen de overvallers er zonder te betalen vandoor.
De man en vrouw, beiden 34 jaar, kwamen de laptop op afspraak ophalen in hun woonplaats. De vrouw belde aan bij de flat aan de Constantijn Huygensstraat, de man bleef in de auto zitten. De vrouw vroeg de verkoper of ze de laptop mocht zien, waarna de verkoper die aan haar gaf.

Geen portemonnee, maar wapen

De vrouw trok vervolgens geen portemonnee, maar een wapen en richtte dat op de verkoper. "Dan mag je nu de deur weer dichtdoen", droeg ze het slachtoffer op, waarna het stel ervandoor ging. Het wapen werd onderweg weggegooid.
Het tweetal kon nog dezelfde dag aangehouden worden. De laptop werd in de auto teruggevonden. In de woning van het tweetal werden onder meer een stroomstootwapen en knalpatronen gevonden. Het stel verklaarde dat ze vanwege geldgebrek en omdat ze hun huurwoning moesten verlaten, er voor kozen iemand te overvallen. Ze hebben zich nooit bekommerd om het slachtoffer en de mogelijke gevolgen van de overval.
De rechtbank noemt de feiten zeer ernstig en vindt een lange gevangenisstraf - 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk - de enige passende straf. Omdat zowel de vrouw als de man diverse problemen hebben moeten ze ook hulp zoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.