nieuws

Overvallers tankstation Kampen, stapten ze bij voetbalvelden DOS in een bestelauto?

De twee mannen die op woensdagavond 14 oktober een overval pleegden bij het Esso-tankstation aan de Europa-Allee in Kampen, zijn waarschijnlijk gevlucht via de voetbalvelden van DOS Kampen. Op beelden, die de politie vandaag heeft vrijgegeven, is te zien dat kort na de overval twee mannen bij DOS renden en daar in een witte bestelauto stapten.
Ook heeft de politie beelden van de mannen bij het tankstation. Daarop is te zien dat ze zich voor de overval een tijdje schuilhouden tussen de aanhangers die er gehuurd kunnen worden. Zodra de medewerkers de tankshop aan de achterzijde willen afsluiten, komen de mannen tevoorschijn.

Vuurwapen tegen hoofd

Eén van de overvallers, een man met een lichtgekleurde jas en een donkere rugzak, heeft daarbij een vuurwapen in zijn hand. De overvallers eisen geld en om die eis kracht bij te zetten wordt het vuurwapen tegen het hoofd van een medewerker gedrukt.
Uiteindelijk gaan de mannen er zonder buit vandoor. Ze rennen tussen de aanhangers door naar het parkeerterrein van de dierenkliniek, naast het tankstation. Vermoedelijk zijn ze daarna naar het pad gerend dat uitkomt bij de voetbalvelden van DOS Kampen. Voor sportschool Basic-Fit reed op dat moment een lichtgekleurde bestelauto, mogelijk een Volkswagen Caddy. Twee mannen die daar renden, vermoedelijk de overvallers, stapten in de bestelauto en rijden weg naar de Bovenbroeksweg.
"Gelukkig gaat het nu redelijk goed met de medewerkers van het tankstation", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Maar het was natuurlijk zeer beangstigend, zeker als er een vuurwapen tegen je hoofd wordt gezet. Inmiddels zijn de veiligheidsmaatregelen bij het tankstation verder aangescherpt. Er hangen bijvoorbeeld betere en nieuwere camera's en er wordt vaker door een beveiligingsbedrijf gesurveilleerd."

Signalement

De twee overvallers zijn volgens de politie tussen de 20 en 25 jaar oud, ze hebben een slank postuur en een lichte huidskleur. "Wij hopen dat iemand hen herkent", vervolgt Westerhoff. "Bijvoorbeeld de man met die lichtgekleurde jas en die donkere rugzak. Misschien herkent iemand de combinatie van die mannen en die lichtgekleurde bestelauto, dan horen wij dat ook graag."

Tips?

Heb je informatie? Laat het dan weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Kampen een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.