Kanaalbewoner Arno staat na ruimer schadevoorstel nog niet te juichen: "Eerst alles zwart op wit"

Kanaalbewoner Arno Karsten staat nog niet te juichen, nu de provincie vanmiddag heeft ingestemd met een ruimer schadevoorstel voor gedupeerden van kanaal Almelo-De Haandrik. "Ik wil eerst alles zwart op wit hebben, dan pas ben ik opgelucht."

Provinciale Staten stemde vanmiddag, na een urenlang debat, in met het uitgebreidere schadevoorstel voor omwonenden van het kanaal Almelo-De Haandrik.

Sceptisch

Karsten is weliswaar blij dat er nu duidelijkheid is voor de gedupeerden, toch hangen er nog geen slingers in zijn woning langs het Twentse kanaal. "We hebben maanden moeten wachten op deze dag. Ik ben pas opgelucht als de installateur langs is geweest, alles zwart op wit staat en ik het geld op de rekening heb."

Gedeputeerde Boerman beloofde vanmiddag dat de gedupeerden spoedig van de provincie zullen horen. Karsten is sceptisch. "Ik geef de provincie tot januari. Ik wacht nog even af, maar er staan advocaten te popelen om te helpen."

Het debat was een groot betaald circus
Arno Karsten

'Betaald circus'

Karsten volgde het debat vanmiddag online. "Het was een groot betaald circus", zegt hij over het debat, waarin het er soms fel aan toe ging. Dat de PVV twee moties van wantrouwen indiende tegen het provinciebestuur, zegt Karsten niet te snappen. "Daarmee worden toch geen spijkers met koppen geslagen?"

Hij hekelt de gang van zaken in de Overijsselse politiek. "Ik heb halverwege de laptop dichtgeklapt. Ik ben ondernemer, als ik zo met mijn klanten omga, dan kan ik de zaak volgende maand sluiten."

Schade

Karsten heeft forse schade aan zijn woning. Meerdere gescheurde buitenmuren, scheuren en lekkage in de keuken en een aanpalend schuurtje dat al total loss is verklaard door de provincie.

Meer over dit onderwerp:
PROVINCIALE STATEN PVV REGIO ALMELO
Deel dit artikel: