nieuws

Privé-detective voor rechter

De Zwolse privé-detective Sander van Betten moet vandaag voor de rechtbank in Utrecht verschijnen. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot omkoping in de geruchtmakende zaak "Knobbelzwaan".
Van Betten zou meerdere keren gebruik hebben gemaakt van persoonsgegevens die illegaal verkregen waren. Politieagenten en belastingambtenaren haalden heimelijk vertrouwelijke persoonsinformatie uit computers van hun werkgever. Die informatie speelden ze door aan privé-detective en hoofdverdachte Ton H. uit Doetinchem. Van Betten op zijn beurt vroeg een aantal keer om persoonsinformatie aan de detective uit Doetinchem. Van Betten zegt niet te hebben geweten hoe Ton H. aan die informatie kwam. Van Betten snapt dan ook niet dat hij voor de rechter moet verschijnen. Het Openbaar Ministerie is van mening dat de zwolse privé-detective had moeten weten waar de informatie vandaan kwam.
RTV Oost besteed maandag uitgebreid aandacht aan de rechtszaak. In Overijssel Vandaag, op TV Oost, is vanaf 20:00 uur een inkijkje in het werk van Van Betten te zien en wordt verteld wat de stand van zaken is. Ook in Afslag Oost op Radio Oost wordt er na 17:00 uitgebreid aandacht besteed aan de rechtszaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.