nieuws

Grote brand Wilbertschool Hengelo

In de Wilbertschool aan de Ruysdaelstraat in Hengelo heeft zondagavond een grote brand gewoed. De brand brak rond negen uur uit, anderhalf uur later was de brand onder controle. Volgens de directeur lijkt het erop dat de lokalen gespaard zijn gebleven.
Het ging om een uitslaande brand, de vlammen waren van een grote afstand te zien. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden. De brand is op het dak begonnen en woedde in het middelste deel van de school. In dat deel zaten twee van de zes leslokalen en een gemeenschapsruimte. De brandweer heeft een groot deel van de school gered. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Volgens de directeur was er zondag in elk geval niemand in het pand geweest.
Veel personeelsleden van de school waren naar de school toegekomen en reageerden verslagen. Wethouder Lievers van Hengelo heeft met ze gepraat en geprobeerd ze te steunen. De school is in elk geval maandag gesloten, afhankelijk van de schade mogelijk langer. De school probeert ouders allemaal nog voor maandag in te lichten. De brand trok veel toeschouwers. De Wilbertschool is een Jenaplanschool en zit in een monumentaal gebouw uit 1930, ontworpen door de beroemde architect Willem Dudok.
Foto's: @jackhuygens en Mark Hengelman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.