nieuws

Strootman twee duels aan de kant

Strootman druipt af na zijn rode kaart
Strootman druipt af na zijn rode kaart
Kevin Strootman is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee wedstrijden geschorst. De middenvelder van PSV heeft nog wel de mogelijkheid beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.
Strootman wordt gestraft voor de rode kaart die hij zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente van scheidsrechter Kevin Blom kreeg voor een overtreding op Luuk de Jong. Na de rode kaart kwam Twente nog terug in het duel (2-2). De rode kaart zorgde voor veel ophef. Trainer Fred Rutten weigerde na afloop van het duel Blom de hand te schudden.
De aanklager betaald voetbal eiste eerst twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Strootman ging daarmee niet akkoord. De eis werd dinsdag tijdens de zitting in Zeist verhoogd tot twee wedstrijden onvoorwaardelijk. De tuchtcommissie kwam, evenals de aanklager, tot het oordeel dat er sprake was van ernstig gemeen spel en bevestigde de eis van de aanklager.
Hoewel Strootman beroep aan kan tekenen tegen de straf, is de international sowieso geschorst voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.