nieuws

Zwolse korpschef geïnstalleerd in Amsterdam

De voormalige korpschef van de politieregio IJsselland, Pieter-Jaap Aalbersberg, is maandag officieel geïnstalleerd als de nieuwe korpschef van de politie in Amsterdam.
Aalbersberg begon november 2004 als korpschef van IJsselland. Hij verving daar korpschef Wilzing die met de vut ging. Juni dit jaar ging al het gerucht dat Aalbersberg naar Amsterdam zou vertrekken. Volgens bronnen binnen de politie in Amsterdam was hij daar de enige kandidaat. Vandaag werd hij daadwerkelijk geïnstalleerd. De inmiddels 52-jarige Aalbersberg volgt Bernard Welten op, die eind vorige maand afscheid nam.
Aalbersberg studeerde in 1981 af aan de Politieacademie en heeft sindsdien verschillende functies bij de politie gehad. Zo werkte hij aan de bestrijding van georganiseerde misdaad. Sinds vorige week is hij als vertegenwoordiger van Europa verkozen tot lid van het zogeheten 'executive committiee' van Interpol. Het is voor het eerst in de 80-jarige geschiedenis van Interpol dat een Nederlander deze functie bekleedt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.