nieuws

Moordonderzoek leidt naar pinpasfraude

Onderzoek moordzaak Folly Strijker
Onderzoek moordzaak Folly Strijker
Het onderzoek naar de moord op Enschedeer Folly Strijker heeft een grootschalige pinpasfraude onthuld. Dat bleek tijdens de rechtszaak tegen een stel uit Enschede.
Bij het stel is kort na de moord op Folly Strijker huiszoeking gedaan. Daarbij is hennep, maar ook een kamer vol skimapparatuur gevonden. Het stel had een tijdelijke tassenwinkel in Hengelo en heeft daar gedurende twee maanden alle pinpassen gekopieerd. Volgens de man had hij ooit een skimapparaatje gevonden en heeft hij uit nieuwsgierigheid de pinautomaat van de tassenwinkel omgebouwd. Het Openbaar Ministerie gelooft dat niet en zegt dat de verdachte de winkel bewust onder een valse naam huurde om pinpassen te kunnen skimmen.
Op reis in New York hebben de man en zijn vriendin bijna 60.000 dollar gepind, zegt het OM. Uit reisgegevens zou blijken dat alleen daar met geskimde passen gepind is. Een deel van het geld, ruim 35.000 dollar, is bij de huiszoeking in Enschede teruggevonden. De man ontkent dat het geld gestolen is, de verdachte vriendin van de man zwijgt. Hij zegt dat het handelsgeld is om Ipads uit Amerika in Nederland te verkopen. Tegen beide is drie jaar cel geeist, over twee weken is de uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.