nieuws

Drie Overijsselse zaken in Opsporing Verzocht

Hein van Raalte
Hein van Raalte
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan drie Overijsselse zaken.
Naast de dood van Hein van Raalte uit Zwolle was er ook aandacht voor de overval op een snackbar en kapperszaak in Hengelo en de gewelddadige roofoverval in Deventer van twee maanden geleden.
Eerder werd al bekend gemaakt dat de zaak Hein van Raalte heropend is. Van Raalte werd in oktober 2008 verbrand aangetroffen bij een apotheek in het Noord-Hollandse Julianadorp. In die periode zwierf de Zwollenaar enkele weken in en om Den Helder. Ondanks dat de politie direct vermoedde dat het om een misdrijf ging, was er geen enkel bewijs. Inmiddels is er nieuwe informatie binnen gekomen waardoor de zaak opnieuw bekeken wordt. De politie wil niet zeggen om wat voor informatie het gaat, maar zegt nu wel reden te hebben om aan te nemen dat de dood van Hein van Raalte een misdrijf betreft. In het televisieprogramma werd een getuigenoproep gedaan.
Opsporing Verzocht liet ook bewakingscamerabeelden zien van de overval op een snackbar aan de Oude Bornseweg in Hengelo. Op de beelden is te zien hoe een man met een vuurwapen de zaak binnen komt en geld eist. Hij wordt weggejaagd door de eigenaar en gaat er op een fiets vandoor. Een dag eerder werd een kapperszaak aan de Landmansweg in Hengelo overvallen. Daar werden twee medewerksters bedreigd met een vuurwapen. De overvaller neemt geld mee en vlucht op zijn fiets. De politie heeft het vermoeden dat het gaat om dezelfde dader en vreest dat hij snel opnieuw in de fout kan gaan.
Het programma besteedde ook aandacht aan een gewelddadige beroving in Deventer van twee maanden geleden. Toen werd een man voor het gebouw van het ROC aan de Singel in Deventer ingesloten door 2 mannen. Eén kneep zijn keel dicht en de overvallers dreigden hem neer te steken of te schieten als hij niet zijn geld of telefoon zou geven. Ook van deze zaak waren beelden te zien in het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.