nieuws

Melkpoederbedrijf Kampen neemt CO2 maatregelen

Melkpoederfabriek Hyproca Lyempf in Kampen
Melkpoederfabriek Hyproca Lyempf in Kampen
Melkpoederbedrijf Hyproca Lyempf uit Kampen gaat maatregelen nemen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Dat gebeurt op initiatief van Natuur en Milieu Overijssel.     Â
Hyproca Lyempf hoort bij de top 10 van bedrijven met de meeste CO2 uitstoot in Overijssel. Enkele maanden geleden is een scan uitgevoerd en op basis daarvan zijn plannen gemaakt om de uitstoot te beperken. Inmiddels zijn enkele maatregelen uitgevoerd zoals het isoleren van transportbuizen.
Het bedrijf doet mee aan het project om maatschappelijke betrokkenheid te tonen, maar de energiebesparingen leveren ook een financieel voordeel op. In elke provincie doet één groot bedrijf mee aan dit project en maandag 21 november worden de resultaten gepresenteerd tijdens een landelijk congres in Utrecht.
Doel van het project is om aan te tonen dat ook grote bedrijven betrekkelijk eenvoudig CO2 uitstoot kunnen realiseren. Bij het project zijn ook grote bedrijven elders in het land betrokken, zoals Douwe Egberts en de Suiker Unie.
Andere bedrijven in Overijssel die veel broeikasgassen uitstoten zijn Akzo Nobel, Electrabel, Twence, Gasunie en Vredestein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.