nieuws

Overval opgelost omdat dader spijt kreeg

Rechtbank buigt zich over overval
Rechtbank buigt zich over overval
De politie heeft een gewelddadige beroving in Enschede kunnen oplossen doordat één van de daders spijt kreeg en zichzelf bij de politie meldde. Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Almelo. Daar stonden drie mannen uit Ermelo terecht voor een overval op een bedrijf aan de Najaarsweg in Enschede.
De drie mannen uit Ermelo worden ervan verdacht dat ze in mei van dit jaar de eigenaar van het bedrijf hebben beroofd en ruim €25.000 hebben buitgemaakt. Justitie beweert dat het slachtoffer door de daders naar zijn bedrijf was gelokt met een smoes. Hij zou een partij gereedschap van de mannen kopen en had daarom zoveel geld op zak. In plaats van een goede zakendeal werd de eigenaar in elkaar geslagen en moest hij het geld afgeven.
Eén van de drie mannen besloot zich aan te geven bij de politie. De man uit Ermelo kon niet langer leven met de gedachte dat hij betrokken was geraakt bij de overval. Hij zegt dat hij niet wist dat er een overval gepleegd zou worden en dat hij onder valse voorwendselen is meegelokt. De officier van justitie gelooft dat omdat hij niet alleen de anderen als schuldige aanwijst, maar ook zichzelf niet spaart. Het rapport over de persoonlijke omstandigheden is nog niet klaar, waardoor de zaak tegen deze verdachte is uitgesteld.
Tegen een tweede verdachte, is een celstraf van 27 maanden geëist waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De man weigert iets te zeggen over de zaak en beroept zich op zijn zwijgrecht. De verwachting is dat de eis tegen de derde verdachte later vandaag bekend wordt. De man is de enige van de drie met een strafblad en zou het brein achter de overval zijn. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.