nieuws

'Ten Voorde was enthousiast maar jong en onervaren'

Na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Haaksbergen reageren raadsleden met gemengde gevoelens op het opstappen van wethouder Patrick ten Voorde.
Burgemeester Van Veen betreurt het opstappen van de wethouder maar zegt dat zijn positie onhoudbaar was geworden. Ten Voorde was jong en onervaren, iets wat hij niet kon compenseren met zijn enthousiasme, lijkt het algehele oordeel aan het einde van de avond. De wethouder stond maandenlang onder grote druk. Hij had een lastige portefeuille met onder meer sport en zorg, waar flink op wordt bezuinigd.
De oppositie verweet Ten Voorde vooral slechte communicatie. Hij voerde als wethouder te weinig overleg over bezuinigingen op zaken als sport en de zorg. Niet alleen naar de raad, maar ook richting bijvoorbeeld sportverenigingen en instellingen schoot hij tekort. Tijdens de begrotingsbehandeling van woensdag resulteerde dat in forse kritiek. Leefbaar Haaksbergen, D66 en PvdA lieten blijken geen vertrouwen meer te hebben in de wethouder. Raadslid Alkoutobi van Leefbaar Haaksbergen adviseerde Ten Voorde tijdens de schorsing zijn eigen positie eens kritisch te bekijken. En dat deed hij. Ten Voorde besloot zijn functie neer te leggen.
Aan het einde van de avond heeft ook de CDA-fractie een kleine nasmaak. Fractievoorzitter Scholten noemde het opstappen van zijn wethouder: 'spijtig maar onvermijdelijk.' Hij hield aan de avond een dubbel gevoel over. Ondanks alle kritiek werd de begroting van de gemeente Haaksbergen voor 2012 aangenomen. 'Maar', zo zei Scholten na afloop, 'hij had toch liever gezamenlijk met Ten Voorde een biertje willen drinken op de goede afloop.'
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.