nieuws

Finale ‘Duurzaam Dorp Overijssel’ live bij TV Oost

Andre van der Zee en Ruud Lubbers
Andre van der Zee en Ruud Lubbers
Maandag 21 november wordt in een live uitzending bij TV Oost bekend gemaakt welk dorp zich ‘Duurzaam Dorp Overijssel 2011’ mag noemen.
De finale vindt plaats in het Deltion College in Zwolle en is bij TV Oost te zien van 20.10 tot 21.00 uur. De presentatie is in handen van André van der Zee en Sarah de Geest. De hoofdprijs van € 200.000,- zal worden uitgereikt door Ruud Lubbers, voorzitter van de jury. Het geldbedrag is bedoeld om de ingediende plannen ten uitvoer te brengen.

Stemmen voor de publieksprijs

Tijdens de finale zal er ook een publieksprijs van € 50.000,- worden toegekend. Deze zal bekend worden gemaakt door kandidaat-notaris Thea Lourens-Nicolai van Nysingh advocaten en notarissen. De inwoners van Overijssel kunnen tot vrijdag 18 november 12.00 uur nog een stem uitbrengen via de website www.jijenoverijssel.nl. De twee overige finalisten krijgen ieder € 25.000,- om hun plannen ten uitvoer te brengen, net als de vier halve finalisten die al eerder afvielen. Tijdens de finale geeft ‘energiedokter’ Ron Stet enkele duurzame tips & tricks die voor iedereen direct uitvoerbaar zijn.

Acht dorpen waren in de race
De afgelopen weken was in de TV Oost-serie ‘Duurzaam Dorp Overijssel’ te zien hoe acht Overijsselse dorpen aan de hand van hun duurzame ideeën en initiatieven meestreden voor de titel. Maandag 7 november werd bekend dat Delden, Hellendoorn en Olst door de jury zijn aangewezen als finalist. Vasse werd hier dankzij de stemmen van het publiek als vierde finalist aan toegevoegd. ‘Duurzaam Dorp Overijssel’ wil laten zien dat wijken, gemeenschappen of dorpen gezamenlijk de stap naar duurzaamheid kunnen zetten.

Bekende namen in jury

De vakjury van ‘Duurzaam Dorp Overijssel 2011’ staat onder leiding van Ruud Lubbers, oud-politicus en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). De andere juryleden zijn Wubbo Ockels (ruimtevaarder en hoogleraar Duurzame Technologie), Vera Dalm (directeur voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal) en Jacco Vonhof (voorzitter werkgeversvereniging VNO-NCW afdeling IJsseldelta).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.