nieuws

Poolse hooligans dreigen Twente-fans met lijkzakken

Wisla-fans
Wisla-fans
Fans van FC Twente worden ernstig bedreigd door Poolse hooligans. Supporters van de club uit Enschede krijgen zelfs het advies om lijkzakken mee te nemen naar Krakow als zij het duel tussen Wisla en FC Twente gaan bezoeken.
FC Twente speelt op 14 december in de Europa League tegen de kampioen uit Polen. PSV, dat eind deze maand speelt tegen Legia Warschau, heeft donderdag de supportersreis richting Polen gecanceld omdat het volgens de autoriteiten niet veilig is voor de Nederlandse fans.
De veiligheidsmaatregelen in Polen zijn inmiddels aangescherpt. Poolse voetbalfans mogen vanaf dit weekend alleen nog het stadion in met een entreebewijs dat op hun naam staat. Ook moeten ze een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. Volgende zomer vindt het Europees kampioenschap voetbal plaats in Polen.
Tijdens de heenwedstrijd in Enschede waren er ook ongeregeldheden met de Poolse fans. Destijds kwam een aantal in aanraking met de politie. In totaal zijn er toen 22 Poolse fans aangehouden rondom de wedstrijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.