nieuws

Bouw pand Josink Es Enschede na jaren hervat

Pand wordt eindelijk afgebouwd
Pand wordt eindelijk afgebouwd
In Enschede is de bouw hervat van een bedrijfspand langs de Westerval. De gerechterlijke procedures rond het pand zijn inmiddels afgehandeld. De eigenaar laat de buitenkant afbouwen om vervolgens een geschikte huurder te zoeken.
Het pand was het eerste dat gebouwd werd langs één van de belangrijkste invalswegen van de stad, op bedrijventerrein Josink Es. Maar door een conflict tussen de bouwer en de eigenaar over de gebruikte materialen heeft de bouw jaren stil gelegen en stond er niet meer dan een betonnen karkas dat niet water- of winddicht was. Dat was een doorn in het oog van de gemeente en andere bedrijven op de Josink Es. Verschillende potentiële kopers hebben zich in e loop der jaren bij eigenaar Roerink genmeld, maar die wilde het pand behouden vanwege de uitermate gunstige locatie. 
Vorig jaar heeft de rechter Roerink in het gelijk gesteld en de bouwcombinatie veroordeeld tot herstellen van de schade. Dat is niet gebeurd, wel is de schade vergoed. Het gaat daarbij om een bedrag van enkele tonnen. Een ander bouwbedrijf maakt nu de buitenkant van het pand af. Dat duurt enkele weken, waarna de eigenaar op zoek gaat naar een huurder. De binnenkant wordt ingericht naar de wensen van die nieuwe huurder. Roerink wilde er aanvankelijk zijn eigen bedrijf in kalfsvlees vestigen maar heeft daar inmiddels een andere plek voor gevonden op bedrijventerrein De Marssteden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.