nieuws

Enschedese huishoudens krijgen vierde container

Oud papier inzamelen stimuleren
Oud papier inzamelen stimuleren
Huishoudens in Enschede krijgen er een container bij. Die is bedoeld voor oud papier en karton. Het staat in de afvalbeleidsvisie van de gemeente Enschede.Â
Een proef in een aantal wijken met het inzamelen van oud papier in een minicontainer bleek een succes. Er werd 38 procent meer oud papier opgehaald dan wanneer het één keer per maand aan straat wordt gezet. De aanschaf van de extra minicontainers kost de gemeente 1,6 miljoen euro. Het oud-papier wordt nu opgehaald door verenigingen en scholen. Die blijven dat ook in de toekomst doen. De gemeenteraad vergadert in december over het plan.
Enschede wil dat de burgers meer afval gaan scheiden. Nu wordt 39 procent van het afval gescheiden, dat moet in 2020 zestig procent zijn. Eerder was er een plan om de grijze container helemaal af te schaffen, maar die plannen zijn van de baan. Naast de grijze container hebben huishoudens in Enschede ook een groene container en een rode milieubox. Flatbewoners kunnen hun afval bijna overal kwijt in ondergrondse containers. Enschede wil daarom ook een ondergrondse container voor oud-papier. Daarvoor wordt op sommige plekken een proef gestart. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.