nieuws

RTV Oost komt met iPad-applicatie

Na het succes van de mobiele applicaties voor iPhone- en Android-toestellen komt RTV Oost binnenkort ook met een applicatie voor de iPad. Net als bij de vorige applicaties wordt ook voor deze applicatie samengewerkt met andere regionale omroepen.

Mobiele apps

Het gebruik van mobiel internet in Nederland neemt een enorme vlucht. Dat is vooral te danken aan de enorme hoeveelheid smartphones die er inmiddels zijn en de komst van de tablets. Deskundigen verwachten dat het mobiele dataverkeer over vijf jaar vertienvoudigd is. Dat merkt RTV Oost natuurlijk ook. Om die reden is in het voorjaar van 2011 een mobiele applicatie voor iPhones en Android-toestellen gelanceerd. De ontwikkeling van de applicatie is gedaan in samenwerking met een aantal andere regionale omroepen. Inmiddels doen 12 van de 13 regionale omroepen in Nederland mee en is in oktober een tweede, uitgebreide versie uitgebracht.

Groei mobiel dataverkeer

NU.nl had in oktober voor het eerst meer mobiele bezoekers dan bezoekers aan de normale website. En de groei zet door. Ook bij RTV Oost is het mobiel bezoek enorm toegenomen, vooral dankzij het uitbrengen van de mobiele applicaties. Natuurlijk hadden we al een mobiele website, maar voor smartphones werken apps nou eenmaal fijner. Bovendien is 'nieuws lezen' typisch iets wat mensen onderweg doen, bijvoorbeeld als ze staan te wachten op bus of trein. Begin 2011 was iets minder dan 8 procent van het online bezoek aan RTV Oost mobiel, inmiddels is dat bijna 40 procent!

Komst iPad-app

De ontwikkeling van de mobiele apps gaat door. Een vraag die we het afgelopen jaar veel gekregen hebben is of er ook een applicatie komt voor tablets en dan vooral voor de iPad, die veruit het populairst is in Nederland. Er is goed nieuws: die applicatie komt er! 12 regionale omroepen hebben inmiddels "ja" gezegd tegen de ontwikkeling. De applicatie wordt anders dan de bestaande mobiele apps en echt helemaal geschikt gemaakt voor gebruik op de iPad. Het nieuws in beeld en geluid en 'uitzending gemist' zullen de belangrijkste onderdelen worden. De planning is dat de iPad-applicatie begin 2012 gelanceerd kan worden. Hieronder is een eerste schets te zien.

Wat vindt u?

We zijn erg benieuwd wat u vindt van de ontwikkelingen en de huidige mobiele apps. Wilt u reageren, dan kan dat rechtstreeks op dit blog of via: apps@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.