nieuws

Winnende foto's wedstrijd herfstfoto's

De winnaar van de herfstfotowedstrijd van RTV Oost is bekend. Het is Michel Wissink uit Wierden. Michel stuurde een foto in van dauwdruppels in een spinnenweb.
De wedstrijd ging een maand geleden van start. In die tijd zijn maar liefst 395 foto's ingestuurd van de herfst in Overijssel. De jury vond de foto van Michel de beste herfstfoto van Overijssel van 2011. Michel wint een herfstpakket. Hieronder zijn de tien beste foto's te zien, met het juryoordeel.

De winnende foto:

Ingestuurd door: Michel Wissink uit Wierden
De jury: Prachtige kunstzinnige foto met het ongelijke patroon van dauwdruppels op een spinnenweb. Niet het standaard plaatje en mooi dat de druppels zo scherp zijn tegen een onscherpe achtergrond.

Deze foto is als tweede geëindigd:

Ingestuurd door: Jan Koller 
De jury: Verrassende foto met fraaie herfstkleuren en gebogen lijnen van de bomen. De foto zou net iets sterker zijn als er wat meer weerspiegeling van de bomen in het water op de voorgrond zat. 

Deze foto is als derde geëindigd:

Ingestuurd door: J.H. Bredewold
De jury: Een geënsceneerde foto met humor. Door de mist en de net maïsoogst het zit er herfstgevoel in. De blik van de achterste koe maakt de foto.

Deze foto is als vierde geëindigd:

Ingestuurd door: Arjen Roolvink
De jury: Paddenstoelen en herfst; onlosmakelijk met elkaar verbonden. De glimmende paddenstoel met de dauwdruppels bij de steel tegen een onscherpe achtergrond maken deze herfstfoto.

Deze foto is als vijfde geëindigd:

Ingestuurd door: Berlinde Drent, Vroomshoop
De jury: Mooi strijklicht door de bomen. Het blad op de grond en waterplassen geven het   herfstgevoel. Jammer dat het blad aan de bomen nog niet echt duidelijk herfstkleuren hebben.

Deze foto is als zesde geëindigd:

Ingestuurd door: Peter Wennink
De jury: Mooi stilleven dat de herfst goed weergeeft. De randen van de foto zijn vervaagd, trekt de blik meer naar de zwam. Wel jammer dat de fraaie herfstkleuren van het blad aan de randen daardoor ook zijn vervaagd.

Deze foto is als zevende geëindigd:

Ingestuurd door: Huub Meilink
De jury: Prachtig warm licht van de ondergaande zon! Een andere uitsnede zou de foto net iets sterker hebben gemaakt. Jammer dat de bomen al hun blad al kwijt zijn.
Deze foto is als achtste geëindigd: 
Ingestuurd door: Irma Misana, Enschede
De jury: Een typische herfstfoto.

Deze foto is als negende geëindigd:

Ingestuurd door: Gerhard Schimmel, Hardenberg
De jury: Mooie herfstkleuren.

Deze foto is als tiende geëindigd:

Ingestuurd door: Susanne Schurink, Deventer
De jury: Technisch geen hoogstandje, maar wel een vertederend herfstplaatje.

Alle ingestuurde foto's:

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.