nieuws

Personeel Top-Craft naar Den Haag

Personeel Top-Craft naar Den Haag
Personeel Top-Craft naar Den Haag
Zo'n 60 medewerkers van sociale werkvoorziening Top-Craft in Oldenzaal, Losser en Dinkelland gaan vanmiddag naar Den Haag om daar een vergadering van Tweede Kamerleden bij te wonen waarin wordt gepraat over Top-Craft. Wethouder Zwiep van Dinkelland is er ook bij aanwezig.
In de vergadering stelt de SP vragen over de gang van zaken bij de sociale werkvoorziening en of dat een voorbeeld is voor situaties elders in het land. De directie en het bestuur van Top-Craft kondigden vorige maand aan de instelling te willen opheffen en de medewerkers elders onder te brengen. Die mededeling bracht veel onzekerheid bij de ruim 700 medewerkers. Zij hebben weliswaar een baangarantie, maar weten niet wat hen te wachten staat.
De gemeenten Oldenzaal, Losser en Dinkelland willen dat Top-Craft zoveel mogelijk mensen onderbrengt bij reguliere bedrijven. Volgens burgemeester Sijbom van Losser zijn er ook veel medewerkers die dat graag willen en ook kunnen. Voor de anderen wordt nog een oplossing gezocht. Dat is voor de ondernemingsraad aanleiding zich er boos over te maken. De OR vindt het vreemd dat de opheffing wordt aangekondigd zonder dat daar een plan onder ligt. Ze is in beginsel niet tegen het plan, maar wel tegen de manier waarop de mensen daarvan op de hoogte worden gebracht. De ondernemingsraad heeft de steun van de vakbonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.