nieuws

Verdachte niet verschenen, zaak gaat niet door

REchtbank stelt zaak uit
REchtbank stelt zaak uit
De rechtbank in Zwolle heeft de strafzaak tegen de veroorzaker van een ernstig ongeluk uitgesteld, omdat de man niet is verschenen. Justitie kon de man uit Kampen niet vinden om hem op tijd op de hoogte te brengen van zijn strafzaak.
De man uit Kampen zou vorig jaar juli een 84-jarige voetganger hebben aangereden. Het slachtoffer raakte zo zwaar gewond dat hij later in het ziekenhuis overleed. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor en werd na een achtervolging op de A28 aangehouden. Hij zou niet alleen hebben gereden onder invloed van alcohol maar ook zou hij geen geldig rijbewijs hebben gehad.
Het is niet de eerste keer dat de strafzaak tegen de man is uitgesteld. In augustus probeerde justitie hem ook al te vinden om hem een dagvaarding te overhandigen, maar ook toen is dat niet gelukt. Als verdachte hoef je in Nederland niet te verschijnen op de zitting, tenzij de rechtbank daar anders over beslist. In dit geval oordeelde de rechtbank dat de zaak te ernstig is om te handelen, zonder het verhaal van de verdachte. Bij de volgende zitting is hij daarom wel aanwezig. De Kampenaar wordt dan vlak voor de zitting door de politie opgehaald en vastgezet tot de zaak dient.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.