nieuws

Nieuwe serie ´Het Hiernumaals´ bij TV Oost

Overijsselaars vertellen over hun levensovertuiging
Op dinsdag 29 november is bij TV Oost de eerste aflevering te zien van het levensbeschouwelijke programma ‘Het Hiernumaals’. Programmamaakster Ina Brouwer haalt Overijsselaars voor de camera die vrijuit vertellen over hun levensovertuiging. In elke aflevering staan twee personen centraal.
In de serie staan mensen centraal die heel bewust leven vanuit hun overtuiging. Dat hoeft niet perse een religieuze overtuiging te zijn. Centraal staat de vraag wat ze bezig houdt, wat hun drijfveren zijn, waar ze afstand van hebben gedaan, wat ze koesteren, wat ze ergert en waar ze heilig in geloven, bijvoorbeeld een leven vóór de dood.
In de eerste aflevering van Het Hiernumaals maakt de kijker kennis met zuster Josephine van Amersfoort uit Hertme. Ze is de initiatiefnemer van de stichting Noodopvang Dakloze Asielzoeker, wat inhoudt dat ze zorgt voor huisvesting, vervoer, kleding en eten voor de ongeveer twintig asielzoekers waarover zij zich heeft ontfermd. De mensen verblijven legaal in Nederland maar hebben geen recht (meer) op opvang. Er zijn ook gezinnen met kinderen bij. Per maand is er zo'n drieduizend euro nodig.
Verder speelt Ina Brouwer met Bert Nonkes uit Hardenberg het ‘Hiernumaalsspel’, een variant op het aloude Ganzenbord. Aan de hand daarvan vertelt de voormalige docent over zijn alcoholverslaving en hoe hij ervan afkwam.
‘Het Hiernumaals’ is met ingang van 29 november bij TV Oost te zien op dinsdag om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur, woensdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en zaterdag om 16.40, 17.40, 18.40, 19.40 en 20.40 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.