Sport

Lam en Strieder keren terug in basis bij PEC Zwolle

Thomas Lam en Rico Strieder maken morgenavond hun rentree in de basis bij PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen FC Twente.
Lam stond wekenlang aan de kant vanwege een schorsing en een knieblessure. Strieder kampte sinds de voorbereiding ook met knieklachten. De Duitse middenvelder kreeg vorige week al wel twee korte invalbeurten, maar startte dit seizoen nog niet eerder in de basis.

Als geroepen

De terugkeer van dit tweetal komt als geroepen, omdat aanvoerder Bram van Polen niet inzetbaar is. De routinier viel vorige week in het duel met Willem II uit met een spierblessure. In diezelfde wedstrijd kreeg Mustafa Saymak rood (2x geel) van scheidsrechter Pérez en hij is daarom geschorst tegen FC Twente. Ook Pelle Clement (lies) en Kenneth Paal (nog niet wedstrijdfit) ontbreken bij PEC Zwolle.

"Pittige kluif"

FC Twente kende een prima competitiestart; het staat op de zesde plaats met vijf punten meer dan PEC Zwolle. "Ze spelen leuk, frivool en met veel energie", vindt PEC Zwolle-trainer John Stegeman. "Ze laten een goede indruk achter en hebben al veel punten gehaald. Dus dat wordt een pittige kluif."

Radio Oost

De wedstrijd in De Grolsch Veste begint zaterdagavond om 18.45 uur en is live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.