nieuws

OR start eigen onderzoek naar toekomst Top-Craft

Top-Craft
Top-Craft
De ondernemingsraad van Top-Craft gaat, samen met de vakbonden Abvakabo en CNV, een onderzoek uitvoeren naar hoe het verder moet met de sociale werkvoorziening.
De OR verwijt de politiek in Oldenzaal, Losser en Dinkelland dat er nog steeds geen uitgewerkt plan ligt over de toekomst van Top-Craft. De OR start nu zelf een onderzoek. De directie en het bestuur van Top-Craft kondigden vorige maand aan de instelling op te willen heffen en de medewerkers elders onder te brengen. Die mededeling veroorzaakte veel onrust onder de ruim 700 medewerkers.  Ondanks de baangarantie, weten ze niet wat hen te wachten staat.
De OR is in beginsel niet tegen het opheffen van Top-Craft, maar maakt zich wel boos over de gang van zaken. Voorzitter Veldhuis van de OR vindt het vreemd dat de opheffing wordt aangekondigd zonder dat er een onderbouwd plan klaar ligt. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de kwetsbare groep werknemers van de sociale werkvoorziening zo in onzekerheid wordt gelaten en spreekt van 'onbehoorlijk bestuur'. Met het eigen onderzoek hoopt Veldhuis zo snel mogelijkheid duidelijkheid te krijgen voor de medewerkers.
Een groep van zo'n 60 medewerkers van Top-Craft toog donderdag naar Den Haag om een vergadering van Tweede Kamerleden over Top-Craft bij te wonen. OR-voorzitter Veldhuis noemde de vergadering na afloop 'teleurstellend'. Ondanks pittige vragen, speelden de Tweede Kamerleden de bal terug naar de gemeenteraden. Over twee weken debatteert de Tweede Kamer ondermeer over Top-Craft. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.