nieuws

Doden bij massaal ongeval over grens bij Gronau

Bij een groot ongeval op de snelweg A31, vlak over de grens bij Gronau, zijn zeker drie dodelijke slachtoffers gevallen en vier tot zes zwaargewonden. Twintig tot dertig mensen zijn lichtgewond geraakt.
Volgens de Duitse politie gebeurde het ongeluk vrijdagavond rond kwart over zeven. In dichte mist botsten meer dan dertig auto's op elkaar. Op de snelweg was het een chaos. Hulpdiensten uit de wijde regio werden opgeroepen om te assisteren, maar door de mist kostte het veel moeite om de plek van het ongeluk te bereiken. Zeker drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede gebracht, waar extra personeel werd opgeroepen. Bestuursvoorzitter Kingma van het ziekenhuis zegt op Twitter dat veel personeelsleden bij een benefietgala waren en in smoking het feest hebben verlaten om in het ziekenhuis aan het werk te gaan. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten. Ook in Overijssel zijn meerdere ongelukken gebeurd door de mist. 
Foto 1: Frans Striker. Foto 2: Westfaelische Nachrichten

Foto's:

De website van de Duitse krant Westfaelische Nachrichten heeft een overzicht van foto's van het ongeluk op de website. Die foto's zijn hier te zien.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.