Nieuws

Brandweer Glanerbrug krijgt moderne nieuwe kazerne

De nieuwe brandweerkazerne in Glanerbrug is bijna klaar
De nieuwe brandweerkazerne in Glanerbrug is bijna klaar © Brandweer
De brandweer in Glanerbrug krijgt met een nieuwe kazerne aan de Heidevlinder een supermodern gebouw tot haar beschikking.
De huidige kazerne aan de Tolstraat in Glanerbrug stamt uit 1950 en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. "Representatieve douches, gescheiden ruimtes voor de dames en heren, en opslag voor schone en vuile spullen ontbreken bijvoorbeeld", legt projectleider Mark Bokdam uit.

Droneplatform

Op het dak van de kazerne wordt een droneplatform gerealiseerd. Het is de bedoeling dat er een drone wordt gestationeerd die autonoom opdrachten kan uitvoeren.
"De nieuwe kazerne is een modern gebouw dat bijna energieneutraal is", stelt Bokdam. "Bijzonder aan deze kazerne is dat we voorzien in een aantal werkplekken voor vrijwilligers die overdag aan de kazerne willen werken voor hun hoofdwerkgever. Op deze wijze kunnen we de paraatheid van de kazerne Glanerbrug overdag een impuls geven."
De nieuwe kazerne is al een tijdje wind- en waterdicht. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de inrichting van de kazerne op de hoek van de Heidevlinder en de Gronausestraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.