Nieuws

Eigenaar pand in Oldenzaal waar drugslab werd gevonden veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf

Het drugslab zat aan de Kleibultweg in Oldenzaal
Het drugslab zat aan de Kleibultweg in Oldenzaal © 112 Oldenzaal
De rechtbank in Almelo heeft vrijdag de 39-jarige eigenaar van een voormalige metaalhandel in Oldenzaal veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. Vorig jaar november werd een groot drugslab opgerold in een failliet gegane metaalhandel aan de Kleibultweg.
Twee medeverdachten, een 30 jarige Oldenzaler en een 36-jarige man uit Soest, kregen celstraffen van respectievelijk 32 maanden en 2 jaar. Het drugslab werd per ongeluk opgerold toen controleurs van de gemeente Oldenzaal een ronde deden langs bedrijven waar regelmatig iets mee mis was.

Meerdere dwangsommen

Het bedrijf van de 39-jarige had voor het faillissement meerdere dwangsommen gekregen van de gemeente. De controleurs zagen de man uit Soest zenuwachtig rondlopen en kregen meteen argwaan. Politiemensen troffen meerdere ketels aan waar zo'n 820 kilo amfetamine stond te pruttelen.
Twee andere verdachten, een 31-jarige man uit Apeldoorn en een 30-jarige Amsterdammer, zijn vrijgesproken. Tegen hen was onvoldoende bewijs. Ze werden al kort na de behandeling van de rechtszaak vrijgelaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.