Sport

Triathlon Holten volgend jaar op 2 en 3 juli

Triathlon Holten
Triathlon Holten © Stichting Triathlon Holten
De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.
De Triathlon Holten is in 2021 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de vijftiende keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium European Cup wedstrijd aan Holten toegewezen.

Atleten uit de wereldtop

Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender.
De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Recreatieve deelnemers

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat zelfs het kaliber van voorgaande edities overtreft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.