Sport

Een dag na FC Twente - PEC Zwolle: de ene captain de held, de andere de schlemiel

Een wereld van verschil, zo vallen de avonden van de aanvoerders van FC Twente en PEC Zwolle het best uit te drukken. Wout Brama bekroonde een sterke pot met een weergaloze goal, terwijl Thomas Lam wel door de grond kon zakken na kapitale fouten bij de 1-0 en 2-0. In De Grolsch Veste werd het uiteindelijk maar liefst 5-1.
FC Twente speelde niet eens groots, aan de bal was PEC zelfs beter. "Maar bij de rust is het wel 3-0. En dat is natuurlijk wel lekker", zegt een stralende Brama. "PEC Zwolle maakte fouten, dat klopt, maar dat deden ze wel onder druk van ons. Daar ligt onze kracht. Als wij druk geven op de helft van de tegenpartij moet er snel gehandeld worden. Wanneer dat niet gebeurt, maken wij het direct af."

Rampzalige avond

De eerste twee treffers van de Enschedeërs kwamen voort uit geschutter van Lam, die eindelijk weer eens in de basis kon beginnen na een schorsing en blessureleed. "Een rampzalige avond. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Een complete offday. Door mij verliezen we deze wedstrijd. Twee fouten worden keihard afgestraft. Dat mag niet gebeuren. Het is de eerste keer en hopelijk ook de laatste."

Wereldgoal

Voor Brama was het eveneens een avond om nooit te vergeten, maar wel op een volkomen andere manier. Met een geweldige volley uit een corner van Vaclav Cerny tilde hij de stand nog voor de rust naar 3-0. "Ik kan zo snel geen mooiere goal van mij bedenken", glundert de routinier.

Wissel Lam

Na de 3-0 van Brama had PEC-trainer John Stegeman genoeg gezien: exit Lam. "Als je dat bord omhoog ziet gaan, weet je dat je gewisseld wordt", aldus Lam, die zich echter wel kan vinden in de keuze van Stegeman. "Volkomen terecht, als je twee fouten maakt. Ik acccepteer het, maar fijn is het natuurlijk niet", besluit hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.