Nieuws

Wat vind jij: Het moet normaal worden om geen alcohol te drinken

Wat vind jij: Het niet-drinken van alcohol moet het nieuwe normaal worden
Wat vind jij: Het niet-drinken van alcohol moet het nieuwe normaal worden © Getty Images / BrianAJackson
Het is niet verstandig dat volwassenen alcohol drinken in het bijzijn van jongeren en kinderen. Dat is de boodschap van de landelijke campagne 'Zien drinken, doet drinken' die deze week start. De actie van Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) richt zich op ouders met opgroeiende kinderen.
Het is de eerste landelijke alcohol-actieweek van de stichting. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ze de campagne 'Zien drinken, doet drinken' opgezet.
Volgens de stichting moeten volwassenen zich meer bewust worden van hun voorbeeldfunctie, want uit onderzoek blijkt dat hoe vaker kinderen ouders zien drinken, hoe groter de kans is dat zij zelf gaan drinken. En dat is juist wat AAN wil voorkomen.

Niet-drinken

De stichting wil het liefst dat het niet-drinken van alcohol als het nieuwe normaal wordt gezien. Daarom pleit AAN ervoor om alcohol duurder te maken en op minder plekken te verkopen. Ook wil ze, net als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een verbod op het maken van reclame voor alcohol.

Wat vind jij: moet het niet-drinken van alcohol het nieuwe normaal worden? Of is dat helemaal niet nodig? Laat het weten door te stemmen op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.