Nieuws

Geen onderzoek naar verdachte dodelijke woningbrand Nieuwleusen

Justitie wil onderzoek naar de persoon van de verdachte van woningbrand Nieuwleusen
Justitie wil onderzoek naar de persoon van de verdachte van woningbrand Nieuwleusen © RTV Oost / Chantal Everaardt
Er komt geen verder onderzoek naar de verdachte van de woningbrand in Nieuwleusen, juli vorig jaar. De rechtbank heeft een verzoek van het Openbaar Ministerie daarvoor afgewezen. Bij de brand, in het ouderlijk huis van de verdachte, kwam de oudste zoon van het gezin om het leven.
Het OM diende vorige week tijdens de zitting, die vanwege de leeftijd van de verdachte achter gesloten deuren was, het verzoek in om onderzoek te doen. Omdat het op dat moment het begin van de avond was, werd besloten het verzoek vandaag te behandelen. De rechtbank heeft het verzoek uiteindelijk afgewezen. De zaak gaat 11 januari verder.
De brand brak in de vroege ochtend van 14 juli 2019 uit. De oudste zoon (22) van het gezin kwam om het leven. Hij lag te slapen op zolder. De jongste zoon, op dat moment 16 jaar oud, was niet in de woning aanwezig. De politie deed forensisch, technisch en tactisch onderzoek en concludeerde dat er sprake was van brandstichting.
In de loop van het onderzoek rezen er dusdanige sterke verdenkingen tegen de jongste zoon, dat besloten werd hem aan te houden. Hij werd na voorarrest tijdelijk onder huisarrest geplaatst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.