Nieuws

Afl. 3 | De Impact van de Tweede Golf: pakken wat je pakken kan en coronaklachten

We zitten er middenin: de tweede coronagolf. Om te laten zien welke impact deze situatie op ons dagelijks (werk)leven heeft, vloggen meerdere Overijsselaars voor de serie 'De Impact van de Tweede Golf'. Zij nemen je overal in mee en laten alles zien. Van schrijnende situaties tot mooie, spontane momenten. Vandaag aflevering drie.
Het zal voor weinig mensen als een verrassing komen: opnieuw zijn deze week de coronamaatregelen verscherpt. Juf Nicolle bespreekt deze ontwikkeling met haar groep 3. Welke punten uit de persconferentie zijn de leerlingen bijgebleven?
Horecaondernemer Arian uit Nieuwleusen moet door nadat hij, net als de rest van de Nederlandse horeca, te horen kreeg tot half december geen gasten te mogen ontvangen. En dat heeft financiële gevolgen. Hij laat in deze aflevering zien hoe hij het hoofd financieel boven water probeert te houden.
Ook bij de Veiligheidsregio IJsselland werkt (bijna) iedereen vanuit huis. Directeur Arjan laat je de verlaten kantoortuinen zien én legt samen met de Twentse directeur uit waar de regio's tijdens deze coronacrisis in verschillen en juist overeenkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.