Nieuws

Vuurwerkafsteker meldt zich bij paardenvloggers

De persoon die gisteren in Hengelo vuurwerk afstak vlakbij twee paarden, heeft zich gemeld. De paarden zijn van YouTubers Maartje en Nynke. De dader, een tiener, heeft contact gezocht met de dames. De jongen zegt dat hij vanwege schuldgevoelens vannacht niet heeft kunnen slapen.
Het vuurwerk ontplofte net op het moment dat Maartje de wei open had gezet. De paarden, Contessa en Max, sloegen op hol. Ze renden dwars door het prikkeldraad een naburige wei in.
Dat veroorzaakte diepe wonden in het been van de ruin Max:

Schuldgevoel

De dader meldde zich vandaag bij de dames. Hij zegt dat hij geen idee had van de impact van het afsteken van vuurwerk bij paarden. Vanwege de gevolgen heeft hij vannacht niet kunnen slapen, zegt hij.
Nadat hij zich meldde, bracht de jongen een bezoek aan de stal van de paarden. Nadat hij zag wat de gevolgen waren van zijn daad werd het schuldgevoel alleen nog maar groter.
Hij heeft tegenover Maartje en Nynke beloofd dit nooit weer te doen.

Aangifte

In eerste instantie wilden de dames aangifte doen tegen de dader. Daar zien ze nu toch van af.
"Hij heeft al zoveel ballen laten zien dat hij hier naar toe durfde te komen, dat waarderen we enorm. We hopen dat iedereen die verantwoordelijkheid durft te nemen voor z’n fouten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.